Bukurešt, 10. prosinca 2017.

Dobrotvorni Božićni sajam u Bukureštu

U organizaciji Međunarodne udruge žena (IWA) u Bukureštu je u izložbenom paviljonu sajamskog prostora ROMEXPO 10. prosinca 2017. održan dobrotvorni Božićni sajam. Ova humanitarna priredba održava se već dvadeset sedmi puta za redom s ovogodišnjim rekordnim brojem zemalja sudionica, njih 51.
Tijekom jednodnevnog sajma zemlje sudionice  putem svojih diplomatskih predstavništava u Bukureštu, imaju priliku predstaviti  svoju karakterističnu gastro-etno-eno ponudu uz prigodne cijene, a prikupljena sredstva namijenjena su najpotrebitijima u Rumunjskoj.
I ove godine, hrvatsko Veleposlanstvo u Bukureštu privuklo je brojne posjetitelje predstavljanjem proizvoda  renomiranih hrvatskih kompanija Podravke i Kraša, vode Jana, a poseban interes iskazan je za  promidžbeni materijal Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada  Zagreba kao i tombolu koju je organizirao hrvatski štand u suradnji s nastupom Estonije.
U svečanom defileu prilikom otvaranja sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s glavnim elementima narodne nošnje Hrvata iz Karaševa.
Koordinator hrvatskog nastupa na IWA Božićnom sajmu i predstavnica Hrvatske u Organizacijskom odbori IWA bila je gđa. Merica Vidiš, supruga veleposlanika dr.sc. Davora Vidiša.