Bukurešt, 22. svibnja 2017.

Prvi promotivni let Croatia Airlinesa za Bukureš

Croatia Airlines je 22. svibnja 2017. godine organizirala prvi promotivni izravni let na relaciji Zagreb  - Bukurešt. Punim avionom Croatia Airlinesa doputovalo je i 34 predstavnika tvrtke, turističkih agencija i novinara. Avion je dočekan pozdravom vodom, a onda i izjavama direktora zračne luke Henri Coanda za vanjske poslove, Valentina Iordache, direktora Croatia Airlinesa Krešimira Kučka te veleposlanika RH u Bukureštu, dr.sc. Davora Vidiša. U ovim je izjavama pozdravljena odluka Croatia Airlinesa o uspostavi nove zračne linije, po prvi puta u povijesti s Bukureštom, za početak u šest mjeseci sezone, ali i sa željom da se linija nastavi tijekom cijele godine. Croatia Airlines tako nudi 10.000 sjedala na letovima tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, po cijeni od 179 EUR. Prvi promotivni let je bio pun, a u povratku istoga dana je bilo šezdesetak putnika (od 76 koliko ih stane u avion).

U svojem obraćanju domaćinima, novinarima i hrvatskoj delegaciji, veleposlanik Davor Vidiš je posebno istaknuo  kako se Hrvatska i Rumunjska mogu pohvaliti izuzetnim političkim odnosima, prijateljstvom među narodima i manjinama koje su snažni mostovi suradnje. Naglasio je da će izravna linija Croatia Airlinesa imati posebnu ulogu u jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja i biti poticaj za još veći broj dolazaka turista, poslovnih putovanja ili posjeta kulturnih djelatnika i sportaša, kao i za stvaranje novih turističkih proizvoda. Izrazio je želju i nadu da će se linija nastaviti nakon listopada 2017. i postati redovna izravna linija između glavnih gradova.

Povodom prvog promotivnog leta Croatia Airlinesa, Veleposlanstvo RH u Bukureštu organiziralo je prijem za hrvatsku delegaciju i rumunjske predstavnike Ministarstva turizma, Zračne luke Henri Coanda, turističke agencije i novinare.