Bukurešt, 20. veljače 2019.

Rumunjski turistički sajam i promocija hrvatskog turizma u VRH Bukurešt

U Bukureštu se od 21.-24. veljače 2019. godine održava proljetni Rumunjski turistički sajam ROMEXPO organiziran u suradnji s raznim partnerima, poput Rumunjske gospodske komore i Nacionalne udruge putničkih agencija. Sajam pridonosi konsolidiranju rumunjske turističke industrije i mjesto je susreta mnogih turističkih agencija, tour operatera, hotela, resorta, prijevoznika i svih ostalih lokalnih, nacionalnih i međunarodnih autoriteta vezanih uz turizam.

Od hrvatskih predstavnika na sajmu su sudjelovali Turistička zajednica grada Zagreba, Croatia Airlines i turistička agencija Uniline. U prostorijama veleposlanstva 20. veljače 2019., dan prije službenog otvaranja sajma turizma,  okupilo se oko pedesetak rumunjskih predstavnika turističke industrije, uzvanika TZ grada Zagreba i Croatia Airlinesa. Uzvanike je pozdravio veleposlanik dr.sc.  Davor Vidiš kao i predstavnici TZ grada Zagreba i Croatia Airlinesa koji su održali promotivne prezentacije vezane uz turizam RH i grada Zagreba kao i nacionalne zračne kompanije.

Predstavnica Croatia Airlinesa je najavila ponovno uvođenje direktnog leta Zagreb-Bukurešt od 12. travnja 2019. i to ponedjeljkom, srijedom i petkom. Turistička zajednica grada Zagreba i Croatia Airlines organizirali su nagradnu igru kojom je, jednom od sudionika skupa, dodijeljeno nagradno putovanje u Zagreb za dvije osobe u trajanju od četiri dana.