Bukurešt, 24. srpnja 2017.

Hrvatski malonogomenti tim osoba s dijabetesom osvojio prvo mjesto na turniru DiaEuro 2017 u Bukureštu

U Bukureštu se od 16.-23. srpnja 2017.g. u organizaciji Udruge osoba s dijabetesom Rumunjske i pod pokroviteljstvom Međunarodne europske federacije za dijabetes (IDF) održalo Europsko prvenstvo u malom nogometu osoba sa šećernom bolešću - DiaEuro 2017. na kojem su  sudjelovale reprezentacije  12  europskih zemalja – Belgije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kirgistana, Mađarske, Makedonije, Rumunjske,  Rusije i Slovenije.

Hrvatski reprezentacija, okupljena pod Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga, osvojila je, u odlično odigranoj  utakmici s mađarskim  timom, rezultatom 6:5 (nakon produžetaka) prvo mjesto na ovom turniru.

Prepoznajući važnost bavljenja fizičkom aktivnosti u liječenju dijabetesa i slijedom inicijative Ukrajinskog dijabetičkog saveza, prvenstvo se organizira svake godine kontinuirano od 2012.godine, a važno je spomenuti da je hrvatski malonogometni tim od početka projekta plasmanom uvijek pri samom vrhu.

Na putu do zlatnog odličja, Hrvatski nogometaši su na utakmicama imali podršku i djelatnika VRH Bukurešt na čelu s veleposlanikom Davorom Vidišem kao i članova hrvatske zajednice iz Bukurešta.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana