Bukurešt, 29. siječnja 2020.

Predstavljeni prioriteti hrvatskog Predsjedanja Vijećem Europske unije u Predstavništvu Europske komisije

U Predstavništvu Europske komisije u Bukureštu 29. siječnja 2020. godine veleposlanica Marija Kapitanović predstavila je prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Gost na predstavljanju bio je ministar vanjskih poslova Rumunjske Bogdan Aurescu.

Ispred Predstavništva Europske komisije, prisutne je pozdravila Carmen Mărcuş te dala podršku prioritetima hrvatskog predsjedanja koji se, kako je istaknula, u velikoj mjeri poklapaju i s radnim planom nove Komisije.

Nakon što je veleposlanica Marija Kapitanović predstavila prioritete Predsjedanja, ministar Aurescu pohvalio je hrvatski entuzijazam u pogledu organiziranja i definiranja predsjedanja te istaknuo dobru suradnju zemalja unutar Tria na održavanju kontinuiteta predsjedanja Vijećem EU. Naglasio je važnost daljnjeg rada na već otvorenim dosjeima te dao podršku Hrvatskoj u pogledu  organiziranja narednih koraka vezano za nove strategije EU kao Zeleni sporazum i Konferencija o budućnosti Europe.

Istaknuo je i važnost suradnje u okviru EU Dunavske strategije i Inicijative triju mora.

Na predstavljanju hrvatskih prioriteta predsjedanja Vijećem EU bili su prisutni predstavnici država članica i kandidata, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Rumunjske, predstavnici sveučilišta kao i predstavnici medija koji su pokazali značajan interes za sam sadržaj hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana