Bukurešt, 06. srpnja 2020.

Veleposlanica Marija Kapitanović je danas uručila odlikovanje Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića gospodinu Petru Hateganu

Veleposlanica Republike Hrvatske u Rumunjskoj, Marija Kapitanović, uručila je danas odlikovanje Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića gospodinu Petru Hateganu, predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, za očuvanje identiteta hrvatske zajednice u Karaševu, kojim ga je, 10. veljače ove godine, odlikovala tadašnja predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović. Na maloj svečanosti organiziranoj u Veleposlanstvu u Bukureštu, veleposlanica se zahvalila gospodinu Hateganu na radu, marljivosti, ustrajnosti u čuvanju jezika, kulture, veza s Hrvatskom, posebno kod mladih ljudi. Također je rekla kako njegov rad u svojstvu lektora hrvatskog jezika i civilizacije na Sveučilištu Zapad u Temišvaru pridonosi upoznavanju mladih s hrvatskim jezikom i kulturom i time doprinosi jačanju hrvatsko-rumunjskih veza.

Gospodin Hategan, zahvalivši se na odlikovanju, rekao je da mu je posebna čast i zadovoljstvo promicati hrvatski jezik i kulturu među novim generacijama Hrvata u Rumunjskoj i dati svoj doprinos jačanju hrvatsko-rumunjskih veza.

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana